Tuin&Cora

Naast schrijven en fotograferen heb ik nog een passie: tuinieren.

En wat is er dan mooier om te praten met mensen die, net als ik, graag werken in en met de natuur.

Mijn bevindingen vindt u in bladen als BuitenlevenHome and GardenNoorderland en LandIdee!

 Wilt u zien hoe mijn tuintje er bij ligt?  
 kijkje in mijn tuin

 


Paspoort van onze tuin :

hortensiaperk
keukenterras

Wij hebben het geluk in een streek te wonen waar de tuinen over het algemeen royaal te noemen zijn. Hier tuinier je anders dan bijvoorbeeld in de Randstad. Onze tuin is een mengeling van een cottagetuin, een natuurtuin en een wilde tuin. Ronde vormen en natuurlijke materialen bepalen mede de sfeer. Rond het huis hebben wij de touwtjes stevig in handen, maar hoe verder van het huis, hoe meer invloed Moeder Natuur van ons krijgt…

Totale oppervlakte 5000 m2; waarvan 2000m2 opgaat aan een laantje naar de weg. Hierlangs (fruit)bomen, struiken en wilde bermbegroeiing.

 

Eigenlijke tuin: 3000m2 met daarop het huis, de garage, de voormalige paardenstal, de kas, een overdekte pergola en een rozenprieel.

Rond het huis de bloemenborders. Ik tuinier niet strak ‘op kleur’, maar zoek naar mooie combinaties. Zo heb ik een min of meer roze/blauw/paarse border en een geel/oranje/rood/paarse border waar geen roze in mag. In de schaduwborder bloeien vooral paarse en witte bloemen. Er is een hortensiaperk en een ‘natte’ border. Na jaren water slepen naar de nathalzen, staan ze nu bij elkaar in ingegraven vijverbakken die het gegeven water vasthouden. Ideaal! De rest van de tuin heeft een parkachtig karakter met zichtlijnen vanuit het huis en tuinvensters naar het omringende landschap. Diverse zitjes zorgen voor steeds een andere blik op de tuin.

 

Terug naar fotografie