Voor De Verhalen van Groningen verzamel ik verhalen in en over mijn eigen regio Westerwolde. Verhalen die bewaard moeten blijven omdat ze iets vertellen over onze geschiedenis en die van de provincie Groningen. Hieronder een paar voorbeelden.
Voor de homepage van De Verhalen van Groningen klik hier.

 

 

De winter van 1963
Voormalig postbesteller Anton de Wijk houdt van de winter, maar dan een echte, met sneeuw en ijs. De hele wereld onder een ongerept sneeuwdek, daar kan hij van genieten. We gaan met hem terug naar de barre winter van 1963, koudste van de 20e eeuw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve vrouw en kinder
Wat zal er allemaal door het hoofd gegaan zijn van de jonge zeemansvrouw Hanna Brongers, op het moment dat ze begon te lezen. Een brief, een levensteken van haar man, waarvan ze inmiddels dacht dat hij op zee gebleven was. Een jaar eerder vertrok hij voor een reis naar het leefgebied van de Inuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juffertoren van Onstwedde
Een stokoude Juffer in Onstwedde
Of je nu wandelt in het natuurgebied rond Ter Wupping of met de auto van Stadskanaal naar Alteveer of Onstwedde rijdt, altijd zie je aan de horizon de stoere Juffertoren van Onstwedde. Al eeuwenlang een baken voor iedereen die door Westerwolde trekt en trok.